Projecten‎ > ‎

Dancetour projects 2011

Geplaatst 4 okt. 2010 09:07 door Onbekende gebruiker   [ 10 nov. 2010 03:23 bijgewerkt door Onbekende gebruiker ]
Projecten om jongeren en jong volwassenen bij elkaar te brengen rondom Dancetour - bringing people together.
De projecten zijn opgezet rondom de thema’s ontwikkelingswerk, mensen met een beperking, jeugd en onderwijs.


Stichting Dancetour staat voor het bij elkaar brengen van jongeren en jong volwassenen door middel van verschillende projecten en evenementen. De Dancetour projecten hebben een educatief karakter, waarbij er samengewerkt wordt met jongeren van verschillende onderwijsinstellingen, poppodia, lokale horeca, jongerencentra en instellingen voor mensen met een beperking. De projecten zijn opgezet rondom de thema’s ontwikkelingswerk, mensen met een beperking, jeugd en onderwijs.


Activiteitendag voor mensen met een beperking
Stichting Dancetour bereikt verschillende lagen uit de samenleving. Mensen met een licht verstandelijke beperking hebben vaak niet de mogelijkheid om het evenement te bezoeken dan wel aan een activiteit deel te nemen. Dancetour biedt deze mensen een activiteiten middag aan waar ze kunnen deelnemen aan een DJ workshop, kunnen dansen en deelnemen aan andere activiteiten. In meerdere Dancetour steden zijn ROC dan wel HBO studenten betrokken bij de organisatie. In 2010 heeft Dancetour dit project voor het eerst in twee steden succesvol opgezet.

Dancetour DJ Knock Out

Voorafgaand aan elk evenement wordt een DJ contest georganiseerd onder lokaal talent uit de omgeving. Zij kunnen hun eigen DJ mix insturen naar Dancetour. Uiteindelijk strijden vier finalisten tijdens de live DJ Knock Out in een lokaal poppodium om een plek in de line-up van het Dancetour evenement in hun stad. Dancetour heeft voor dit project een samenwerking met GOGO tours, de aanbieder van populaire jongeren vakanties. Van alle winnaars maken meerdere DJ’s kans op drie weken lang op vakantie bestemmingen van GOGO te draaien.

Mixperience
Tijdens de Mixperience wordt een workshop gegeven waar bezoekers onder professionele begeleiding de beginselen van het DJ vak kunnen leren. De Mixperience wordt zowel op het evenement als op een centraal plein in de stad georganiseerd. Dancetour organiseert deze Mixperience in samenwerking met studenten van een plaatselijke ROC of HBO opleiding.

Beveiliging meeloop stage
ROC Studenten van de opleiding beveiliging krijgen de unieke mogelijkheid om stage te lopen bij de beveiliging van het evenement, een professioneel bedrijf in hun vakgebied. Op secundaire posten worden onder begeleiding van beveiligingsbedrijf RISK, studenten ingezet voor ondermeer de visitatie, toezicht op nooduitgangen en toezicht op backstage terreinen.

Jeugdzorg/jongeren organisatie
Via de plaatselijk afdeling van jeugdzorg of een jongeren organisatie worden jongeren gevraagd om mee te helpen met de op– en afbouw van het evenement. Voor deze jongeren een leuke ervaring, een stap(je) richting regulier werk en een leuke bijverdienste.

Dancetour projects abroad
Stichting Dancetour is een nieuwe samenwerking gestart met de 1%CLUB en Be-More. Samen met deze organisaties gaat Dancetour een start maken om met hulp van Nederlandse en Afrikaanse jongeren Dancetour participatieprojecten op te zetten in Zuid-Afrika. Projecten voor en door lokale Afrikaanse jongeren.

Bijzonder aan deze samenwerking is dat acht Nederlandse jongeren hun bijdrage leveren vanuit Nederland en de kans krijgen zelf af te reizen naar Zuid-Afrika om daar de projecten te realiseren. Be-More heeft vaste regio coördinatoren, deze gaan de jongeren ontvangen, begeleiden en aansturen.

Het project wordt geplaatst op de website van de 1%CLUB. In het kader van 1%DOEN worden projecten gekoppeld aan andere participatieprojecten zoals de Mixperience, DJ Knock Out of het evenement. Jongeren die onder begeleiding staan van de studenten die afreizen naar Zuid-Afrika, kunnen een diversiteit aan projecten uitwerken. Deze zijn vooral gericht op fondswerving “hoe gaan we het project financieren” communicatie en promotie “hoe gaan we bekendheid geven aan het project”.

Het project moet bij de jongeren bewustzijn en maatschappelijk betrokkenheid creëren en een bijdrage leveren aan de ontwikkelingen van de Afrikaanse jongeren.

Opdrachtgever: Stichting Dancetour
Doel: Jongeren participatie mogelijkheden bieden
Instrument: Participatieprojecten